00 800 67 89 10 11

06. února 2024 00:00 - 04. dubna 2024 00:00 | Kroměříž

EuropaSecura 2024

Soutěž EuropaSecura pro všechny studenty a studentky SŠ.

Soutěž EuropaSecura je určena všem studentům a studentkám SŠ, kteří mají zájem o aktuální dění a mezinárodní události, chtějí si rozšířit znalosti a zažít něco nezapomenutelného. V roce 2024 se uskuteční již 17. ročník.

EuropaSecura je jedinečný několikakolový projekt pro všechny studenty/ky SŠ se zájmem o aktuální dění, domácí politiku, evropskou integraci a mezinárodní a bezpečnostní politiku s důrazem na Českou republiku.

Studenti/ky mohou v rámci soutěže EuropaSecura uplatnit a rozšířit své znalosti ve výše zmíněných a dalších oblastech, vyzkoušet si psaní bezpečnostní analýzy aktuálního konfliktu formou odborné práce, vylepšit si argumentační schopnosti.

Soutěž EuropaSecura je složena z těchto částí:

1.    Základní kolo – tříčlenné týmy vyplňují online vědomostní test (10. až 13. března 2024). Nejlepší týmy z každého kraje postupují do dalšího Krajského kola.

2.    Krajské kolo – studenti/ky nejprve vypracují bezpečnostní analýzu na zadaný aktuální konflikt a případně v ústní části diskutují a obhajují bezpečnostní analýzy před odbornou porotou a nejlepšími týmy ve svém kraji (konec března – květen 2024). Nejlepší tým v každém kraji postupuje do celostátního finále.

3.    Celostátní finále – jedinečný a komplexní 5denní workshop, který je pořádán v úzké spolupráci s Ministerstvem obrany a Armádou ČR na vojenské základně v Brdech v červnu 2024. Soutěžící budou plnit nejrůznější úkoly v terénu i na složitých jednáních jako diplomaté členských zemí EU.

Studijní cesta do Bruselu – výherci získají plně hrazenou třídenní cestu do Bruselu s návštěvou institucí EU a NATO, která se uskuteční na podzim 2024 (dle aktuální situace).

Přihlašování je otevřeno do 4. března, studenti/ky se registruj sami, veškeré další informace naleznete zde.